Испания сломи Англия и спечели първа световна титла при жените
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ла Роха" спечели Световното първенство за жени за първи път в историята си

Испания победи Англия с 1:0 във финала на Световното първенство за жени пред публика от близо 76 000 на стадион „Австралия“ в Сидни. Пред погледа и на кралицата на Испания Летисия, защитникът Олга Кармона вкара победния гол в 29-та минута с хубав удар с левия крак.

Испания е петият отбор, който вдига Световната купа от началото на турнира през 1991 г., присъединявайки се към САЩ, Германия, Норвегия и Япония. Триумфът на Испания е малко изненадващ за Хорхе Вилда и испанската футболна федерация, които останаха с треньора дори след като миналата година 15 играчи казаха, че не желаят повече да представляват страната си под негово ръководство.

Победата донесе на испанките първия голям международен трофей и отмъсти за четвъртфиналната загуба от бъдещия шампион Англия на европейското първенство миналата година. Треньорът на Англия Сарина Вигман, която сега претърпя поредни поражения на финала, ще бъдат много разочаровани.

Английските лъвици стигнаха до финала без загуба, но направиха слабо представяне днес в Сидни. Най-добрият шанс за гол на Англия бе пред Лорън Хемп, която разтърси напречната греда в първите минути на сблъсъка.