Изненада: Литекс изхвърли Черно море от Sesame Купа на България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Виктор Василев донесе сензационен успех на ловчанлии срещу лидера в efbet Лига

Литекс Ловеч победи Черно море с 1:0 в среща от от 1/16-финалите на Sesame Купа на България. Халфът Виктор Василев отбеляза единственото попадение в срещата през второто полувреме.

Наставникът на “моряците” Илиан Илиев направи доста промени в състава и със сигурност съжалява, че подцени съперика. Играчи като Едгар Пашеко, Даниел Димов, Атанас Илиев и Мишаел останаха резерви, а Иван Дюлгеров, Пабло Алварес и Мазир Сула дори не бяха в групата за срещата. Техните заместници не се представиха на необходимото ниво и Черно море отпада в Купата на България още на старта.

В началните минути варненци владеееха повече топката. Мартин Дичев и Николай Златев отправиха удари, които не затрудниха стража на ловчанлии. В средата на полувремето вратарят на “моряците” Християн Славков спаси опасен шут на Сулиман Абдулганию.

Литекс бе по-активен в началото на второто полувреме. Домакините заслужено стигнаха до откриващо попадение в 68-ата минута. Капитанов намери Виктор Василев, който с прецизен удар порази вратата на противника – 1:0.

В 77-ата минута гостите имаха шанс да изравнят. Влезлият от пейката Атанас Илиев отправи изстрел над вратата. Три минути след това Пашеко шутира покрай вратата на съперника.

Литекс не се пропука в защита в 7-минутното добавеното време. Ловчанлии поднесоха първата голяма изненада в /16-финалната фаза на Sesame Купа на България.