google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Непримиримият Арда демонстрира високата си класа, успявайки да сътвори забележителен обрат срещу Ботев (Пловдив), независимо че два пъти изоставаше в резултата в горещия съботен следобед.

Успехът с 3:2 изстреля тима от Кърджали на трета позиция с 8 точки, колкото има и лидера Берое, но дори и след победата наставникът Николай Киров бе фокусиран повече върху слабостите, които неговият състав е показал.

“Имаме много работа,” коментира Киров след вълнуващия сблъсък на “Арена Арда”. “Аз всеки път казвам, че имаме много работа да свършим в статичността на защитата, подсигуряването. Състезателят, който привлякохме, е с доста висок ръст и мисля, че ще помогне.

“След първия гол тръгнахме да бързаме, да търсим директна игра, дълбочина, а отборът на Ботев се беше прибрал и не седяхме добре на терена. Когато започнахме да търсим пространство между линиите, се получиха необходимите атаки.

“Когато градиш атаки по начина, по който си тренирал, нормално е да вкараш голове. Не мислим за точките, а се опитваме да изгладим проблемите в защита. Това е разликата от миналата година. През тази отбелязваме много повече попадения.

Киров обяви, че по време на предстоящата пауза Арда ще изиграе контролна среща с втородивизионния Локомотив (Горна Оряховица).

„Като влагане в двубоите, като характер, това искам да виждам,” заяви Киров. “Има какво да работим, така че да контролираме мача. През паузата ще изиграем контрола. Следващия петък ще играем с Локомотив Горна Оряховица.

„Аз не крия, че имам сантимент към бившия си отбор (Ботев Пловдив), но сега изцяло съм се отдал на работата си в Арда. Имаме доста работа, но се надявам да направим хубави неща както за град Кърджали така и за отбора.”