Краси Балъков призова за тотален рестарт на българския футбол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Легендата на българския футбол Красимир Балъков е на мнение, че е нужен пълен рестарт на родния футбл с ново мислене, за да има някакво развитие и да имаме успехи.

Балъков бе начело на националния отбор преди Дерменджиев да поеме поста, като и при двамата резултатите бяха разочароващи. През миналата седмица България загуби важния полуфинален плейоф за участие на Евро 2021 срещу Унгария с 1:3 на “Васил Левски” и за пореден път нямаме шанс да се класираме на голям форум.

“Трябва да сме много големи мазохисти, за да можем почти 20 години да считаме, че единствено треньорите са виновни за случващото се в българския национален отбор. Нужно е да се направи абсолютен рестарт на българския футбол, с концепция, с начин, с ново мислене, с търпение”, заяви Краси Балъков.

“Жалкото е, че на мача с Унгария не можахме да си реализираме шансовете. От съперника очаквах повече игрово надмощие, но това не се получи. Късметът не бе на наша страна и не можахме да си реализираме шансовете. Без съмнение българският национален отбор е лицето на българския футбол. За 16-17 години са се изредили доста треньори начело на този национален отбор, кой по-добре, кой по-зле. Резултати – почти никакви. Всеки трябва да разбере, че е време за тотална промяна във всяко едно отношение и докато това не се случи, няма да имаме успехи. Трябва да се даде време на екип и хора, които са способни да направят тия промени, а не да ги оценяваме за 1, 2, 3, 4 или 5 двубоя, защото трябва да сме много големи мазохисти, за да можем 16-20 години да считаме, че наставникът на националния отбор е виновен за резултатите, които постигане”.

“Трябва да се направи абсолютен рестарт на българския футбол, с концепция, с начин, с ново мислене, с търпение. Всичко друго трябва да бъде на заден план. Аз именно поради тази причина бях взет за треньор на националния отбор, а по стечение на обстоятелствата не съм вече там, но трябваше да минат още 10 двубоя, за да може ясно да се разбере, че тези неща трябва да се случат. Трябва да се въведат нови правила в развитието на детско-юношеските школи на българския футбол и даване на шанс на младите български футболисти, които са талантливи, да помиришат efbet Лига и да се опитат да се изградят като силни играчи”, коментира Балъков.

Краси Балъков сподели, че когато е застанал начело на “лъвовете”, е представил 10-годишен план за развитието на родния футбол. Този план е получил одобрение от Изпълкома на Българския футболен съюз. След това обаче нищо не се е случило и Балъков няма представа какво се случва с неговия план.