Крушарски: Жозе не е по-специален от нас, настроението е пивко
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

В четвъртък Локомотив Пловдив излиза за един от най-големите си двубои в историята – домакинство на английския Тотнъм с Жозе Моуриньо начело. Собстветникът на “черно-белите” Христо Крушарски коментира в типичния си култов стил най-любопитното преди сблъсъка с “шпорите” от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

„Живуркаме и тръпнем в очакване да ритаме топката. Жозе Моуриньо не е по-специален от нас. Ние по-малко специални ли сме от него? Това, че той желае специална кола, специални условия… и ние искаме много, ама сме земни“, започна Крушарски той.

„Искат разширена съблекалня, екипът на едно място, на друго място – друго. Муриньо иска специална кола от летището, да обслужва само него. За марката – каквото имаме, това ще му дадем. Ние не сме толкова специални като англичаните. Ще им демонстрираме обаче, че не сме аборигени, че сме хора нормални и малко повече сме живели, отколкото те. Защото те нито могат да седят на масата да ядат и пият като нас. Те идват и се напиват и започват да се бият един с друг, докато ние като се напием започваме да се целуваме”, каза Крушарски за Дарик и dsport.

“При нас настроението е пивко. Сега ще поръчам на момчетата по една бутилка вино да изпият и като излязат на терена да карат през просото. През цялото време работим психологически с тях. Футболистите са в настроение да играят и да покажат, че не сме втора класа вагон.“

Христо Крушарски отправи молба към феновете на Локомотив Пловдив, които са направили организация за гледането на мача:

“Единствената ми молба е да няма бомбички около стадиона, защото ще ни изядат главата.”

В заключение босът на “черно-белите” заяви, че Локомотив ще направи нещо повече от чудото на Марек срещу Байерн. На стадион „Бончук“ на 2 ноември 1977 година отборът на Марек побеждава баварците с 2:0.

“Стадионът не бил подходящ за игра – и дотам стигнахме – трябва да се пазим от всичко, имаше предупреждения за доста неща, трябва да внимаваме. Ще ви покажем нещо повече от чудото на Марек срещу Байерн. Екипът работи да освободи играчите психологически, за да правят това, което могат.”