Локо (ГО) търси първа домакинска победа с двама нови
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Локомотив (Горна Оряховица) ще опита да запише първата си домакинска победа през сезона в утрешния двубой от деветия кръг на Втора лига със Струмска слава (Радомир).

До този момент “железничарите” изиграха четири мача на собствен терен, като записаха две равенства – 1:1 с Нефтохимик (Бургас) и 0:0 с Литекс (Ловеч), както и две загуби – от Миньор (Перник) с 1:2 и от Пирин (Благоевград) със същия резултат.

Срещата със Струмска слава идва няколко дни след оглушителното поражение с 6:0 при визитата на Севлиево в среща от турнира за Купата на България, но в този мач в състава на Локомотив намериха място предимно юноши и резервни играчи.

В дуела с Радомир наставникът на Локо Георги Иванов ще може да разчита на две нови попълнения – бранителя Румен Гьонов и халфа Момчил Кузманов.

28-годишният Гьонов е юноша на Германея (Сапарева баня) и именно там започва кариерата си в мъжкия футбол. Играл е също за Витоша (Бистрица) и Царско село.

Кузманов, който през ноември ще навърши 18 години, е юноша на Локо и дори бе част от тима през пролетта, но преди началото на новия сезон бе освободен от предишния треньорски щаб.

Срещата със Струмска слава е утре от 16.00 часа.