Лудогорец обясни за Десподов, крилото ще носи номер 11
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Българският шампион Лудогорец съобщи на клубния си сайт за привличането под наем на крилото на италианския Каляри Кирил Десподов.

Орлите поясниха, че Футболист номер 1 на България за 2018 година ще се включи към тренировъчния процес на отбора, воден от Павел Върба, след мачовете на националния отбор. Тогава Десподов ще бъде представен и пред медиите.

“Лудогорец направи поредния си трансферен удар,” написаха разградчани. “Деветкратният шампион на България се пребори с няколко именити клуба от Европа и привлече нападателя Кирил Десподов от Каляри.

“Националът ще играе в Лудогорец като преотстъпен за една година с опция за закупуване. Вечерта в понеделник Десподов подписа своя договор, след което се присъедини към лагера на националния отбор преди решителния мач с Унгария и срещите с Уелс и Финландия от Лигата на нациите.”

От Лудогорец обявиха, че бившият играч на ЦСКА София ще вземе номер 11.

“След въпросните двубои Кирил Десподов ще започне тренировки с Лудогорец. Тогава ще бъде и представен пред медиите. Футболист №1 на България за 2018 г. ще носи фланелката с номер 11.”

24-годишният Десподов започва кариерата си в Литекс през 2011 година, между 2016-а и 2019-а играе за ЦСКА, а след това е продаден на Каляри. Като футболист на италианския отбор от Серия А е преотстъпен на австрийския Щурм, в чийто редици през миналия сезон записва 21 мача с 9 гола в първенството и турнира за Купата.