Луис Енрике: Каквото и да направя, предизвиква полемики
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Помогна им и теренът, тъй като топката подскачаше като заек, но това не е оправдание за нас"

Селекционерът на испанския национален отбор по футбол Луис Енрике заяви след успеха над Грузия с 2:1, че решението да не пусне в игра капитана Серхио Рамос не се дължи на травма на играча, а на техническо решение. Ла Фурия губеше с 0:1 до почивката във вчерашната квалификация, но успя да стигне до обрат с 2:1, като победният гол вкара Даниел Олмо в добавеното време.

“Серхио е в перфектно състояние, като отсъствието му беше техническо решение. Знам, че каквото и да направя, това ще създаде полемика – дали той ще играе пет минути, цял мач или ще остане на пейката. Вече съм свикнал, нищо не ме изненадва. Подготвен съм за такъв дебат. Попадението на Дани Олмо? Шутът му беше добър и топката придоби ефект. Окуражавахме го да стреля, той го направи и отбеляза гол. Това е начин да преодолееш защитата, като стреляш извън наказателното поле.”

“Такъв ще бъде филмът и срещу Косово. Когато един отбор се затваря отзад, той предизивква подобни ситуации. Ние не бяхме с толкова ясна мисъл, както обикновено. Направихме седем промени, а феновете по трибуните изиграха своята роля в полза на опонента. Заслужено спечелихме. Ако не е така, не ми пука. Всеки мач ще ни бъде труден. Грузия се защитаваха много добре. Помогна им и теренът, тъй като топката подскачаше като заек, но това не е оправдание за нас. Искам да отлича крилото на Рубин (Хвича Кварацхелия – б.р.). Те се възползваха от прехода в играта. Търсехме обрата и се опитвахме да го постигнем чрез игра и кураж, като накрая успяхме да го сторим”, сподели Енрике на пресконференция след края на срещата.