Мачът на истината за младежките национали
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Младежките национали на България гостуват днес от 19:00 часа на Полша в решаващ мач за второто място в квалификационна Група 5 за Евро 2021. Младите „лъвове“ са трети в класирането и изостават с две точки на днешния си съперник, който сразиха с 3:0 на 15 ноември миналата година в София.

Финиширалият на първото място в групата си осигурява квота за еврофиналите, а освен това пет от деветте втори отбора също ще играят на Евро 2021.

Отборът на Александър Димитров се нуждае от задължителна победа днес, като при успех остава сравнително лесен последен мач срещу аутсайдера Естония.

“Играчите са перфектни. Показваме характер и дисциплина. Постоянно разговарям с тях, без да ги деля. Всеки си има своите проблеми, но сме задружни. Момчетата доказват, че имат манталитет на победители. Няма мачове на живот и смърт, това е една игра. Трябва да запазим спокойствие и здрав разум и ако началникът ни погледне с едното око, може и да победим. Победата над Полша в София ще и даде увереност. Откакто аз съм начело на тази формация, през мъжкия национален отбор преминаха 10 човека. Голяма част от тях са готови за първия отбор”, коментира Александър Димитров.