google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ние не се представихме по начина, по който го правим обикновено, но пък се борихме здраво"

Селекционерът на Италия Роберто Манчини заяви след класирането на „Скуадра адзура“ на финала на Евро 2020, че е очаквал тежък сблъсък с Испания в полуфиналите. Италианците елиминираха своя съперник след изпълнение на дузпи, като преди това в редовното време двата тима направиха 1:1.  “Дузпите са жестоки. Испания показа, че е корав съперник. Те имат страхотен отбор и играха много добре. Ние не се представихме по начина, по който го правим обикновено, но пък се борихме здраво. Знаехме, че ни чака подобен сблъсък”, сподели Манчини.

“Тази промяна ни създаде проблеми, но ние успяхме да се настроим и не поемахме големи рискове. Още преди мача знаехме, че испанците са господари на владеенето на топката. Те ни създадоха проблеми, затова се наложи да пренастроим играта си и да се борим здраво. Във футбола отборите нападат и се защитават, няма как само да нападаш. И двата тима имаха положения. Всички отбори се защитават, не само Италия”, каза специалистът по повод хода на Лиус Енрике, който заложи на Феран Торес като “фалшива деветка” вместо Алваро Мората.

“Поздравявам момчетата, защото те повярваха в мен през тези три години. Но все още нищо не е свършило. Имаме още работа. Трябва да си възвърнем силите и да се подготвим добре за финала”, допълни треньорът на „скуадра адзура“.