Медведев надделя над Циципас и е на финал на Australian Open
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Световният номер 2 ще спори за трофея на финала с Рафаел Надал.

Руският тенисист Даниил Медведев се класира за втора поредна година на финала на Australian Open, след като отново се справи със съпротивата на Стефанос Циципас на полуфиналите.

Срещата бе изпълнена с изключителен заряд и безброй великолепни разигравания, които разкриваха безспорния потенциал на двамата играчи, но в крайна сметка като краен победител от дуела излезе световният номер 2, надделявайки над гръцкия си опонент със 7:6(5) 4:6 6:4 6:1.

По този начин Медведев за втори пореден път ще се бори за титлата на Australian Open, като негов съперник ще бъде Рафаел Надал, който се справи с конкуренцията на Матео Беретини.

“Осъзнах, че направих грешка, като изпуснах нервите си във втория сет. Но успях бързо да се концентрирам отново. Усещах, че съм близо до това, което искам, но понякога някой от ударите не се получаваха. Успях да хвана момента в края на третия сет, когато започнаха да се получават и минаващите ми удари. Тогава пък неговата енергия тръгна надолу и усетих това”, заяви в интервюто след мача Медведев.

“Странно е, че отново ще играя на финал срещу един от най-великите тенисти, който ще се опита да направи рекорд. Играхме преди време с Рафа в Ню Йорк в мач, който продължи 5 часа. Оттогава натрупах опит, тук съм. Ще се опитам да играя най-добрия си тенис и да спечеля”, добави руският тенисист.