Меси и Суарес отново ще играят заедно само, че през зимата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Трансферът на уругваеца в Интер Маями

Уругвайският нападател Луис Суарес ще продължи кариерата си в бразилския Гремио поне до края на годината, когато приключва шампионата в Южна Америка. След това той най-вероятно ще се присъедини към бившите си  съотборници от Барселона Лионел Меси и Серхио Бускетс, които защитават цветовете на Интер Маями.

“Той ще остане с нас до декември. След идването си той прави разликата. Той е много важен за клуба и за привържениците ви”, увери треньорът на Гремио Ренато Гаучо.

Суарес е ключова фигура в състава на Гремио, които в момента заемат втората позиция във временното класиране. Проблемът за тях е, че те изостават на 11 точки от лдиера Ботафоко и едва ли ще могат да стопят тази разлика без голямата си звезда. През миналия сезон Суарес вкара 16 гола с екипа на Гремио в 32 мача. Към тях той добави и 9 асистенции.

Суарес обаче не помага на Гремио само в спортен аспект, но и във финансов. Откакто той е в отбора, приходите от фен махазина на тима значително са се покачили, което е важно за не много богатия тим на Гремио.