google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не се притеснявам от кариерата на татко", споделя пилотът на Хаас

Мик Шумахер ще дебютира във Формула 1 през сезон 2021, след като бе привлечен в отбора на Хаас. Младият пилот вече има изградено мнение като син на 7-кратния световен шампион Михаел Шумахер. Новият пилот на Хаас сподели за италианския вестник Кориере дела Сера, че не се притеснява от великата кариера, която баща му е имал, и ще се стреми да постигне подобни успехи.

„Съществува риск да се пренебрегнат отделни неща, когато се разглежда доминацията на определени пилоти в даден период. Забравяме колко много работа влага някой… Колко енергия и талант е нужен, за да си способен да доминираш по такъв начин“, заяви Мик Шумахер.

„Тази дискусия се отнася както за Люис Хамилтън, така и за баща ми. В постигането на такива успехи няма нищо очевидно. Отстрани виждате само върха на айсберга. Само това, което се подава над водата, а не всичко надолу”, добави още той.

„Не се притеснявам от кариерата на татко, когато хората се опитват да ме сравняват с него. Всъщност това ме мотивира да постигна поне толкова, колкото той е успял“, споделя Мик.

През изминалата година Мик Шумахер стана шампион във Формула 2. От новия сезон той ще има честта да се състезава във Формула 1 и да покаже на света своя талант.