Милан взе дербито с Рома и остава в битката за Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Милан и Рома завършиха при резултат 2:0 в най-интересния мач от 28-ия кръг на италианската „Серия А“. Първия гол в мача отбеляза Анте Ребич в 76-тата минута. 

Трите точки помагат на “червено-черните” да се изравнят с Наполи на 6-тата позиция и да запазят шансовете си за класиране в Лига Европа. Загубата оставя Рома на 6 точки от 4-тия Аталанта, който е и с мач по-малко, и “вълците” почти сигурно няма да могат да се класират за следващото издание на Шампионската лига.

Мениджърът на „росонерите“ Пиоли пуска същия състав, който надигра Лече с 4:1 през седмицата. Централният бранител Симон Кяер е успял да се възстанови от леката си контузия и ще стартира от първата минута. Златан Ибрахимович все още не е напълно готов, което означава, че атаката на „червено-черните“ отново е поверена на Анте Ребич.

От другата страна, Пауло Фонсека е направил множество ротации, в сравнение с победата над Сампдория с 2:1. В защитата на отбора само Крис Смолинг е запазил титулярното си място. До него днес ще играят Давиде Дзапакоста, Манчини и Леонардо Спинацола. Игралият доста слабо срещу „моряците“ Амаду Диавара е заменен от, направилия отлично впечатление тогава, Браян Кристанте. В атаката шанс за изява получават Лоренцо Пелегрини и Един Джеко.

Преди началото на срещата Милан отдаде чест на починалата наскоро легенда на отбора Пиерино Прати.

Мачът започна с бавно темпо, а първият удар дойде чак в 15-тата минута, когато Пелегрино опита да изненада Донарума, но бранител на домакините блокира топката.

5 минути след това Джеко изпусна да вкара с глава, а няколко секунди по-късно удар на Мхитарян рикошира и излезе в корнер.

В 27-тата дойде първата опасност за домакините, когато Джакомо Бонавентура нанесе мощен, но неточен удар.

В 39-тата Чалханоглу стреля с глава, но Миранте спаси. Малко след това, вратарят на Рома отново спря изстрел на Чалханоглу, този път от фал.

В началото на втората част Ребич пресече едно подаване на Спинацола към вратаря Миранте, но не успя достатъчно добре да овладее топката и тя напусна очертанията на терена. В 56-тата Чалханоглу опита далечен удар, но не успя да уцели вратата.

След няколко минути, отново турчинът завърши хубава атака на „росонерите“, но шутът му намери външната страна на Мрежата. Малко по-късно, появилият се в игра Лукас Пакета нанесе удар от дистанция, но вратарят Миранте отби топката в ъглов удар.

В 73-тата отново бразилецът опита удар от далеч, но не успя да уцели вратата.

В 76-тата Ребич открадна топката от Дзапакоста и стартира контраатака за своя тим. Атаката завърши с акробатичен изстрел на Франк Кесие, само че вратарят Миранте парира топката, тя попадна в Ребич. Хърватинът първо нацели гредата, но при втория си опит откри резултата.

В самия край на мача домакините получиха и право да изпълнят дузпа, след нарушение на Смолинг. Зад топката застана Чалханоглу и с много силен удар приключи интригата в двубоя.

Стартови състави:

Милан: Донарума, Конти, Кяер, Романьоли, Ернандес, Кесие, Бенасер, Кастийехо, Чалханоглу, Бонавентура, Ребич;

Рома: Миранте, Дзапакоста, Смолинг, Манчини, Спинацола, Кристианте, Верету, Клуйверт, Пелегрини, Мхитарян, Джеко;