Нови две легенди са обявени за участие на “Мача на надеждата”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ричард Дън и Джеймс Колинс ще дойдат в София за благотворителния мач, организиран от Стилиян Петров

Станаха ясни още две легендарни фигури, които ще вземат участие в “Мача на Надеждата” на 6 септември от 17 ч. на стадион “Васил Левски” в столицата. Това са легендарният ирландски защитник Ричард Дън, който е играл за Ман Сити цели 9 години в кариерата си, както и железният бранител на Уест Хем и Уелс – Джеймс Колинс.

43-годишният Ричард Дън приключи своята славна кариера през 2015 г., като за последно игра за КПР. През пролетта на 2000 г. Манчестър Сити плаща за бранителя 3,5 милиона лири, за да го привлече от Евертън. Дън изкара близо 10 години с екипа на “гражданите” и записва над 300 мача, а също така е избиран за играч на сезона на Сити четири пъти. След Ман Сити Ричард Дън играе за Астън Вила четири години, преди да премине в КПР, където изкарва 2 сезона. За националния тим на Република Ирландия, защитникът има 80 мача с 8 гола.

Джеймс Колинс стартира кариерата си в Кардиф Сити през 2000 г. Той играе за тима 5 сезона, като през 2005 г. преминава в Уест Хем. Това е първият му период в клуба, като записва 54 срещи и 2 гола. През 2009 г. бранителят осъществява трансфер в Ман Сити. След 3 сезона на “Вила Парк”, Колинс се завръща в Уест Хем и играе цели 6 г. в клуба, като има 134 мача с 4 попадения. В края на сезон 2017/18 от Уест Хем не подновяват догвоора на Колинс, като той се чувства доста разочарован. За последно бранителят играе за Ипсуич, като се отказва от футбола през октомври 2020 г. За националния отбор на Уелс, Джеймс Колинс има 51 мача 3 гола, като участва с отбора на Евро 2016.

Ричард Дън и Джеймс Колинс се присъединяват към звездната селекция на тима на звездите, който ще бъде воден от Мартин О’Нийл. Футболисти като Робер Пирес, Луис Гарсия, Неманя Видич, Джо Коул, Шей Гивън и Ашли Йънг ще бъдат част от отбора.