google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Топ-стрелецът Пламен Иванов с поредна голова лекция

Загорец поднесе поредна порция с нападателен футбол на страстните си привърженици, разгромявайки Верея (Стара Загора) с 4:0 в среща от 12-ия кръг на Югоизточната Трета лига, в която Пламен Иванов още веднъж демонстрира завидни реализаторски умения.

След изразителния успех активът на новозагорци вече е 29 точки, колкото има и Черноморец (Бургас), който съумя да се добере до победа – 2:1, в домакинството с Атлетик (Куклен) след късен гол. На трета позиция с 26 точки е Гигант (Съединение), който днес надигра като гост Сокол (Марково) с 2:0.

Тимът на Мирослав Миндев обаче е с мач по-малко – гостуването на Марица (Пловдив) преди седмица бе отложено заради случаи на коронавируса в отбора от Града под тепетата.

В герой при победата над Верея се превърна обичайният заподозрян – Пламен Иванов увенча силната си игра със стилен хеттрик, като две от попаденията реализира с глава. Той оглавява уверено голмайсторската листа в групата, като вече има на сметката си внушителните 17 гола.

Чевъртото попадение бе дело на Георги Йорданов – Панела. Успехът на Загорец можеше да придобие и още по-впечатляващото измерение, но Иван Стоянов пропусна да се разпише от изгодна позиция, а след негов изстрел и гредата се оказа помощник на гостите.

Преди началото на срещата с минута мълчание беше почетен бившият председател на Областния съвет на БФС – Сливен Димитър Даскалов, който почина вчера.

В следващия кръг Загорец гостува на Борислав (Първомай) в мач, който ще бъде и генерална репетиция преди очаквания с голям интерес сблъсък с Локомотив (Пловдив) в турнира за Купата на България.

Визитата в Първомай е идната събота, 31 октомври, от 14.30 часа, а двубоят с лидера в Първа лига и настоящ носител на трофея е на 3 ноември, вторник, от 13.30 часа.