Официално: Борнемут се подсили с амрикански национал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тайлър Адамс подписа с "черешките"

Капитанът на националния отбор на САЩ – Тайлър Адамс, официално бе обявен като нов играч на Борнемут. За него “черешките” ще платят на Лийдс Юнайтед 24 милиона паунда. Адамс пък ще подпише договор за пет години с Борнемут.

Сагата с трансфера на Адамс претърпя сериозен обрат, който едва ли се е харесал на самия футболист. Преди само няколко дни Челси се бяха договорили както с него, така и с Лийдс за трансфера му, но впоследствие се оттеглиха от сделката и вместо това купиха Ромео Лавия от Саутхемптън и Мойсес Кайседо от Брайтън.

Адамс обаче вече бе взел окончателно решение да напусне Лийдс, тъй като той няма желание да играе в Чемпиъншип. От тази ситуация се възползва Борнемут, които се нуждаят от нови попълнения  ако искат да запазят статута си на тим от елита и през следващия сезон.

Макар проектът в Челси да е по-мащабен от този на “Виталити Стейдиъм”, Адамс може би трябва да бъде доволен, че трансферът му на “Стамфорд Бридж” пропадна. Причината за това е, че в Борнемут той ще бъде основен играч и ще получава повече шансове за изява, което е най-важното нещо за него в този ранен етап от кариерата му.