Официално: Джерард поема клуб от Саудитска Арабия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият футболист ще иска да се отърси от слабия си период начело на Астън Вила

Легендата на Ливърпул Стивън Джерард официално бе обявен като новият мениджър на Ал Етифак. За момента не е ясно колко годишен договор ще подпише той, но едва ли ще се задържи дълго в Близкия изток.

Треньорската кариера на Джерард започна неотдавна. Легендарния полузащитник на Ливърпул бе треньор в академията на мърсисайдци в продължение на година и половина, след което бързо премина към водене на професионални отбори.

Дебютът му бе начело на Рейнджърс. Неговият престой там бе доста успешен и той дори успя да спечели шампионата на Шотландия, прекъсвайки серията на Селтик. Тимът му играеше бърз, атакуващ и атрактивен футбол, което накара Астън Вила да го привлече през септември 2021 година. Първата му кампания на “Вила парк” също бе добра, но при втората той бе уволнен още през месец октомври, за да бъде заменен от Унай Емери.

Сега Джерард може би е решил да отиде в Саудитска Арабия, за да може да експериментира с методите си и да се учи в първенство, което не е толкова натоварващо като Висшата лига, например. Едва ли обаче това приключение на бившия национал на Англия ще продължи дълго, тъй като той е амбициозен и иска да постига значими успехи в топ лигите на Европа.