Оливие Жиру почти сигурно ще играе за Милан срещу Интер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Усещам лек дискомфорт, но съм по-добре и мисля, че ще успея да играя в срещата с Интер", каза нападателят

В четвъртък вечер Франция надви Република Ирландия с 2:0 у дома в европейска квалификация, като централният нападател Оливие Жиру получи травма. Все пак опитният таран на Милан е убеден, че ще бъде на линия за дербито с Интер на 16 септември.

Жиру бе заменен в мача срещу Ейре заради болки в левия глезен. Футболистът коментира след двубоя, че вече се чувства по-добре и не се притеснява от възможността да пропусне дербито на Милан.

“Става дума за същия глезен, в който бях ударен от Ким Мин-Дже в двубой срещу Наполи от Шампионската лига през пролетта. Не ме беше боляло от седмици насам. Усещам лек дискомфорт, но съм по-добре и мисля, че ще успея да играя в срещата с Интер”, заяви Жиру.

В петък 36-годишният френски нападател ще премине нов преглед и ще стане ясно състоянието му. От началото на сезона Жиру вече има 4 попадения за Милан в три мача и има основна роля “росонерите” да бъдат в челото на Серия А класиране.

Оливие Жиру кара третия си сезон в отбора на Милан. Той премина на “Сан Сиро” от Челси през 2021 г. Има голяма вероятност 36-годишният нападател да завърши кариерата си в Милан.