Пеп Гуардиола може да замени Гарет Саутгейт начело на Англия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Селекционерът на Англия може да напусне след Евро 2024 и ФА смята, че Гуардиола е точният човек за негов заместник

Футболната асоциация на Англия (ФА) гледа на испанския специалист Пеп Гуардиола като възможен заместник на Гарет Саутгейт, ако мениджърът на Англия напусне след Евро 2024. Договорът на Саутгейт изтича през 2024 г и наставникът може да води “Трите лъва” за последно на Евро 2024 в Германия следващото лято.

Медията The Daily Mail съобщава, че Саутгейт може да избере да се оттегли след следващия международен турнир, като договорът му изтича в края на 2024 г. Въпреки това, перспективата 53-годишният специалист да ръководи “Трите лъва” и на Световното първенство през 2026 г. не са малки.

Според информацията на английския източник, Пеп Гуардиола е опция, която ФА желае да проучи, но голяма пречка би бил договорът му в Сити, който е до 2025 г. Други варианти за поста селекционер на Англия са Еди Хоу, Маурисио Почетино и Греъм Потър, като първите двама в момента работят във Висшата лига.

“Трите лъва” на Гарет Саутгейт ще се изправят срещу Украйна в мач от квалификациите за Евро 2024 на 9 септември, преди да премерят сили с тима на Шотландия в приятелски мач следващата седмица.