Пирло: За мен Сампдория е страхотна възможност – това е голям отбор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Легендата на италианския футбол се заема със задачата да върне Самп обратно в Серия А

Отборът на Сампдория имаше катастрофален сезон в Серия А и изпадна от елита. “Моряците” назначиха Андреа Пирло за нов наставник, като легендата на италианския футбол официално бе представен. Бившият наставник на Ювентус заяви, че има амбиции да върне Сампдория бързо в Серия А. Той смята, че работата на “Луиджи Ферарис” е страхотна възможност за него.

Доскоро Пирло бе наставник на турския Караджюрмюк. Той обаче се завръща на Ботуша, където за последно бе треньор на Ювентус.

“Да бъдеш футболист е едно нещо, да си треньор – съвсем различно. Когато станах треньор, имах шанса да започна от най-високото ниво. Това обаче не е моята цел, тъй като обикновено се започва от по-ниските етажи и се изкачваш. При мен беше малко прибързано”, призна Пирло на пресконференция пред медиите.

През 2020 г. Андреа Пирло оглави Ювентус, но бе уволнен след само година, въпреки че класира тима за Шампионската лига, завършвайки на 4-ата позиция в Серия А, а също така спечели Купата и Суперкупата на Италия.

“Отидох в Турция, за да започна от нулата, да търся мотивация и да уча. Заминах с голямо желание”, каза Пирло.

“За мен Сампдория е страхотна възможност, защото това е голям отбор”, добави световният шампион с Италия от Мондиал 2006.