Сампдория обмисля да назначи Пирло за старши-треньор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Контрактът на бившият старши треньор на Ювентус по всяка вероятност ще е за срок от две години, като според информацията ще бъде включена опция да бъде удължен за още един сезон

Италианският журналист Джанлука ди Марицио съобщава, че Андреа Пирло може да застане начело на Сампдория. Универсалният полузащитник от близкото минало вече е разговарял на три пъти със собственика на клуба Андреа Радрицани.

Контрактът на бившият старши треньор на Ювентус по всяка вероятност ще е за срок от две години, като според информацията ще бъде включена опция да бъде удължен за още един сезон, а в момента се оформят необходимите документи.

За последно Пирло бе начело на турския Фатих Карагюмрюк и води отбора в продължение на почти година, от юни 2022-а до май 2023 година.

За Сампдория изминалия сезон в Калчото бе меко казано трагичен, като завърши на 20-о място и за огромно разочарование на тифозите си шампионите на Италия за 1992-ра година изпаднаха в Серия Б, а пред Пирло вероятно ще налегне тежката задача да ги върне отново в елита на “Ботуша”.