google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Набралият скорост Беласица записа пета поредна победа в в Югозападната Трета лига, надделявайки с 1:0 като гост на силно играещия у дома Оборище (Панагюрище) в среща от шестия кръг на първенството.

За съжаление успехът на Бела бе помрачен от кончината на шофьора, превозващ автобуса на отбора. Трагичната новина беше потвърдена от община Петрич.

“На връщане от гр. Панагюрище автобусът, който вози отбора на „Беласица“ е катастрофирал,” съобщи клубът от Петрич. “Причината за инцидента, станал на 70 км на АМ „Тракия“, е прилошаване на шофьора.

“Вследствие на това автобусът излиза от пътното платно, за щастие запазвайки устойчивост, без да се обърне. По-късно се установява, че шофьорът е получил инфаркт. Футболистите и треньорите, както и придружаващият ги екип се чувстват добре физически. ”

По-късно стана ясно, че шофьорът е починал.

7 Спорт изказва най-искрени съболезнования на семейството на починалия мъж!

С ценния успех Бела се утвърди на втората позиция с 16 точки, точно колкото има и временният водач Вихрен (Сандански), който днес надигра като гост с 1:0 Пирин (Гоце Делчев).

Автор на победния гол за петричани стана Димитър Стоев, който в средата на първото полувреме се разписа с глава след центриране от десния фланг.

Това бе и първа загуба на домакински точки за Оборище. В предишните си мачове на собствен терен тимът от Панагюрище записа победи над Банско, Левски (Чепинци) и Марек (Дупница).

След шестия кръг Оборище е осми с 10 точки.