Положението на Йоан Стоянов в Израел е неясно
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ситуацията с българския футболен национал Йоан Стоянов остава неясна, след като десният полузащитник не успя да пристигне в София за лагера на представителния отбор.

Ситуацията с българския футболен национал Йоан Стоянов остава неясна, след като десният полузащитник не успя да пристигне в София за лагера на представителния отбор. Стоянов в момента е в хотел в Тел Авив и е бил възпрепятстван от израелските власти да пътува за България, въпреки че е национал на страната ни. Причината е, че десният халф-бек има и израелски паспорт, освен българския.

Той все пак е успял да стигне от Беер Шева в пустинята Негев, където играе и живее, до Тел Авив. В момента той прави опити да се качи на първия възможен полет за България – директен или с прекачване. Не е изключено обаче той и да не стане. Ако Стоянов отпадне от сметките на селекционера Младен Кърстаич, той ще се превърне в трети отпадащ футболист след Димо Кръстев заради вирус и Иван Йорданов заради травма.

Както е известно, политическата ситуация в Израел е доста комплицирана заради нападението на групировката Хамас. Много убити и ранени мирни израелски граждани предизвикаха истински шок и ужас в целия свят. Израел отговори с действия на армията си и мобилизация на 300 хиляди резервисти днес.

Останалите футболисти се събраха на лагер в базата на БФС в Бояна, като на заниманието в 18:45 часа излязоха на терена 13 футболисти. Останалите играчи пък бяха във центъра за рехабилитация и правеха възстановяване.

България приема Литва в събота (14-и октомври) в мач от 7-ия кръг в група G. На 17-и този месец лъвовете ще гостуват на Албания, тъй като по програма почиват в потока с пет отбора.