Порто шокира Ювентус и мечтае за четвъртфиналите в ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Драконите" записаха успех с 2:1 в първия осминафинал

Порто спечели с 2:1 домакинството си на Ювентус, който бе първи мач от осминафиналите в Шампионска лига. „Бианконерите“ бяха неузнаваеми в по-голямата част от двубоя и логично претърпяха поражение от вдъхновения тим на „драконите“. Домакините поведоха след фрапантна грешка на Бентанкур в началните секунди на мача, а при старта на второто полувреме удвоиха аванса си. Киеза направи загубата на Юве по-лека в 83-ата минута на двубоя.

Неочаквана грешка на гостите още във втората минута на двубоя доведе до откриване на резултата. Бентанкур върна прекалено слабо към Шчесни, вратарят на Юве излезе да изчисти, но Тареми първи стигна до топката и успя да я прати в мрежата за 1:0.

Нова грешка при изнасянето на топката в 23-ата доведе до изстрел на Серхио Оливейра, Алекс Сандро опита с шпагат да избие и имаше късмет, че не си отбеляза автогол.

В 34-ата ситуацията се влоши за тима на Андреа Пирло, който трябваш да прави принудителна смяна, след като Киелини получи контузия.

Малко преди края на първото полувреме дойде и сериозната опасност за „драконите“, след като Рабио опита атрактивен удар с гръб към вратата, но вратарят на Порто изби с плонж. Освен това след изпълнението на французина бе маркирана засада при удара му.

Началото на второто полувреме повтори първите минути на мача, като Порто удвои преднината си в 46-ата. Марафа направи отличен пробив отдясно, комбинира с Марега, който матира Шчесни за втори път в двубоя.

В последния четвърт час „бианконерите“ заиграха доста по-офанзивно, което даде резултат в 83-ата минута, когато след пас на Рабио отляво Киеза отправи техничен удар и намали на 1:2.

Така Ювентус има да заличава гол пасив в реванша в Торино, който е на 9 март.