Повече от година по-късно – Божинов титуляр в Първа лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
През последната година Божинов има 5 мача като резерва, бил е в стартовите 11 само в двубой за Купата на България

Днес Левски гостува на младия си столичен съперник Царско село в среща от 16-ия кръг в Първа лига, в която най-вероятно ще бъде отбелязано първото появяване на Валери Божинов сред титулярите в двубой от първенство от повече от година насам.

Нападателят, който през февруари навършва 35 години, не се е появявал в стартова единайсеторка в шампионатен мач от 8 декември миналата година, когато игра 90 минути при домакинската загуба на Ботев (Враца) с 0:2 от Славия.

Оттогава насам Божинов записа 3 появявания като резерва за втородивизионния италиански Пескара и две за Левски. Единствената среща, в която Валери беше титуляр за Сините, в чиито редици се завърна през лятото, беше 1/16-финалния дуел в турнира за Купата на България с Партизан (Червен бряг).

Божигол се разписа срещу третодивизионния състав, а това беше и първото му попадение за тима от “Георги Аспарухов” след 28 май 2019 година, когато вкара срещу Етър в баража за участие в квалификациите на Лига Европа.

“Божинов тренира пълноценно, опитът му ще ни дойде добре,” намекна за включването му в стартовите 11 срещу Царско село наставникът на Левски Славиша Стоянович.

“Срещу Берое се спрях на други играчи, защото ми трябваха по-бързи футболисти на този труден терен. Трябва да спечелим точки срещу Царско село, ако искаме да се измъкнем от тази зона на класирането, която е много некомфортна за нас.”

След две поредни загуби Левски се свлече до 11-о място в класирането на Първа лига, докато Царско село е 8-ми с две точки повече – 16.

Въпреки временното подреждане и победата на тима на Любо Пенев в първата среща между двата тима – 1:0 на Герена, букмейкърите смятат, че Сините са фаворити за крайния успех.

Коефициентът за победа на Левски в Bet365 е 2.00, докато втори успех за сезона за Царско село е оценен с 3.75. Ставката за равенство в срещата, която започва в 16.30 часа, е 3.30.

Любопитно е да се отбележи, че очакванията са за ниско резултатен двубой – шансовете да станем свидетели на повече от 2.5 гола са оценени със съблазняващото 2.40, а ставката за дуел с малко попадения е 1.53.

Oще по-висок е коефициента за победа на Царете, който предлага родният букмейкър Ефбет онлайн – 4.10. Успех за Сините е оценен с 2.00, а “хиксът” – с 3.60.