Предстои нов сблъсък между Уайлдър и Фюри
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Още преди днешния мач, шампионът Уайлдър има поставена клауза, която гарантира реванш на срещата. Това на практика означава, че е възможно да има и трета по ред битка между двамата съперници. 

И тя наистина ще стане факт, както се разбра от изявление на екипа му, на пресконференция след мача, на която самият Дионтей не се появи, вероятно заради тежкото си състояние или просто защото му бе трудно след психологическия шок.

Предстои нов сблъсък между Уайлдър и Фюри 1

Новата битка престои и ще се състои веднага щом Уайлдър се възстанови

Реваншът може би няма да се състои веднага, но със сигурност феновете ще могат в близко бъдеще да се насладят на най-великата трилогия в тежката категория в съвременната история, това заявиха  промоутърът Шели Финкъл и треньорът на Уайлдър –  Джей Диас. Дионтей разполага с един месец, през което време той трябва да активира клаузата за реваш.

Майк Тайсън, Ивендър Холифийлд и Ленъкс Люис бяха наградени със специални медали на ринга

Предстои нов сблъсък между Уайлдър и Фюри

Световния боксов съвет не пропусна да почете легендите преди началото на великата битка между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри. Под силните аплодисменти на екзалтираната публика, Люис, Тайсън и Холифийлд бяха наградени с медали заради своя огромен принос към развитието на бокса.

Тайсън Фюри провокира ъгъла на Дионтей Уайлдър

Всички, които проследиха двубоя, видяха, че все пак на Фюри му се отдаде да завърти нещата в своя ползва и той направи доста, за да постигне целта си, провокирайки от екипа на американеца да спрат битката в 7-ия рунд. По този начин така дългоочаквания мач приключи с ТКО в полза на Циганския крал, а самият той се превърна в шампион на Световния боксов съвет и носител на пояса на списание “Ринг”.

Точно в момента, когато от ъгъла на Дионтей хвърлиха бялата кърпа, Фюри вече е разполагал със сериозен аванс в съдийските карти, при все че имаше отнета точка в пети рунд. В трети и пети рунд, той запрати своя опонент в нокдаун, а след това стана ясно, че съдиите са го определили като победител и на останалите рундове. Стана ясно, че при наличието на трима американски съдии, само един от тях е отсъдил победа на Уайлдър – във втория рунд. Фюри е имал значително предимство в съдийските карти.

Предстои нов сблъсък между Уайлдър и Фюри

Въпреки загубата на Уайлдър и двамата опонента ще спечелят луди пари от двубоя си

Договорите и на двамата им гарантират по 5 млн. долара, но това съвсем не е всичко. Те ще спечелят още много пари, които ще дойдат от пригодите по PPV каналите, като се очаква сумата да е пет пъти по-голяма, отколкото това, което е определено по договорите. На практика сметките показват, че сметките на Фюри и Уайлдър ще набъбнат с по 30 милиона долара.

Победителят Фюри отново изпя песен на ринга

Предстои нов сблъсък между Уайлдър и Фюри

Зарадван от това, че обогати колекцията си от титли и отново стана шампион в тежка категория, Циганския крал не пропусна вече станалото му традиция музикално изпълнение на ринга. Този път той избра да поздрави публиката с Дон Маклийн – “Американски пай”

Предстои нов сблъсък между Уайлдър и Фюри

„Нека Дионтей Уайлдър приеме моите поздравления, защото днес той потвърди, че има сърце на шампион. След като го пратих в нокдаун, той успя да се изправи и продължи боя. Вярвам, че ще го видим отново, завърнал се като шампион.“ –  каза пред феновете Фюри, демонстрирайки спортсменския си дух. И, разбира се, не пропусна да обобщи, че все пак и „кралят се завърна на трона си“.