Президентът на Берое коментира привличането на Себастиaн Вия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ернан Банато е оптимист, че колубмийската звезда може да играе за Берое още през тази година

Собственикът на Берое Ернан Банато, който има основна роля за най-големия трансфер на заралии през 21-ви век – привличането на Себастиан Вия, говори пред аржентинското радио „DSports Radio” за трансфера на бившия футболист на Бока Хуниорс. Днес официално бе обявно, че Вия е подписал с клуба до лятото на 2025 г.

Банато разкри как се се стигнало до привличането на Себастиан Вия и има ли опасност Берое да бъде съден от аржентинския гранд. Президентът на заралии дори е оптимист, че колумбийското крило може да играе за тима до края на 2023 г.

„Предложиха ни Себастиан през септември. Анализирахме правната част с нашите юристи и за нас той е свободен агент, който е прекратил своя контракт с Бока и можем да го привлечем. Нямаше обаждане от Бока”, заяви Ернан Банато.

“Знаем, че има риск за клуба и го поемаме за топ футболист. Има прекратяване с клуба от страна на играча, тогава ФИФА ще реши. Считаме, че той е прекратил договора си с Бока с основателна причина и е свободен агент. Не виждам никаква причина Берое да се консултира, с който и да е клуб, още по-малко с ФИФА”, добави Банато.

“Смятаме, че след 10-12 дни той ще бъде на разположение да играе за отбора“, заяви босът на заралии пред „DSports Radio”.

Ернан Банато увери, че клубът разполага с цялата необходима документация, за да докаже прозрачността на пристигането на Себастиан Вия. Президентът на заралии заяви, че играч като Себастиан ще има огромно влияние върху Берое, българското първенство и страната.