Пропадането продължава! Нулево реми ни прати в Лига “С”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лъвовете" стигнаха само до 0:0 при визитата си на Република Ирландия в последния си мач

България завърши на последно място в Група 4 на дивизия B в Лига на нациите, след като в заключителния си мач от груповата фаза записа нулево реми при визитата си на Република Ирландия. „Лъвовете“ финишираха на дъното на таблицата с 2 точки от 6 мача, като в тях националите ни вкараха едва 2 гола, допускайки 7 попадения. Това означава, че в следващото издание на надпреварата България ще играе в по-долната дивизия “C”. На първото място в Група 4 е Уелс, който днес спечели домакинството си на Финландия с 3:1 и ще играе в следващия сезон в елитната дивизия „А“.

Срещата на „Авива Стейдиъм“ в Дъблин можеше да започне по мечтан начин за футболистите на Георги Дерменджиев, които имаха шанс да открият резултата още във втората минута, но удар на Божидар Краев бе блокиран от бранител.

В 17-ата домакините също бяха близо до гола. Къртис центрира отдясно, Малинов отклони, а на далечната греда Колинс се размина за малко с кълбото.

В средата на първата част Раян Манинг влезе много грубо в Спас Делев, но съдията го пощади и му показа само жълт картон.

Грешка при изнасянето на топката в 27-ата даде възможност на Димитър Илиев да напредне в половината на домакините, но се забави и ударът му бе блокиран.

Пет по-късно Илиев направи хитро извеждащо подаване за Галин Иванов, който си поведе топката по възможно най-лошия начин и даде възможност на вратаря Рандолф да излезе и да улови.

В 39-ата пропуск за ирландците направи Джеймс Колинс, който от добра позиция не насочи точно и нанесе удар с глава, пращайки над вратата.

Домакините бяха по-активни през второто полувреме, като пропуснаха няколко чисти положения пред вратат на Мартин Луков.

Колинс нанесе удар от трудна позиция в 54-ата, като топката мина на сантиметри от левия страничен стълб, а минута по-късно Къртис стреля неточно от линията на наказателното поле.

Страхотен шанс за „лъвовете“ се откри в 66-ата, когато след корнер топката бе отклонена към Кристиан Димитров, който от 4-5 метра не успя да отбележи, тъй като се забави за момент и бранител пресече удара, изкарвайки в корнер.

Две по-късно късметът бе на наша страна, когато след силен удар на Брейди, кълбото се отби в напречната греда.

В 80-ата дойде нова инфарктна ситуация в пеналта на българите. Кристиан Димитров пропусна да избие при центриране отляво, а Колинс и Найт не очакваха „подаръка“, като и двамата пропуснаха да засекат топката.

В заключителните минути силите на родните национали съвсем свършиха, но домакините не успяха да стигнат до попадението и срещата завърши при резултат 0:0.