Публиката на Гран при на Португалия е под въпрос
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Надпреварата трябва да се проведе на 24 и 25 октомври, вече са продадени хиляди билети

Здравните власти в Португалия съобщиха, че отново ще разгледат решението дали да се допуснат зрители на предстоящите спортни събития, включително Гран при на Португалия във Формула 1, за която вече са продадени хиляди билети, тъй като се опитват да овладеят нарастването на заразените с COVID-19.

Португалският главен здравен инспектор Граса Фрейтас каза на пресконференция, че друга разглеждана възможност е да се намали броят на зрителите, без да предоставя допълнителни подробности. Директорът на пистата в Портимао заяви през август, че вече са продадени около 28 хиляди билета за Формула 1, но предупреди, че феновете няма да бъдат допуснати, ако пандемията се влоши.

Ръководството на Формула 1 обяви през юли, че Портимао ще бъде домакин на събитието за първи път. Надпреварата трябва да се проведе на 24 и 25 октомври. Фрейтас заяви, че решението ще бъде взето предвид епидемиологичната ситуация в региона, където се провежда дадено събитие, и вида на въпросното събитие.

Португалия, нация с малко над 10 милиона души, първоначално спечели похвали за бързата си реакция спрямо пандемията, регистрирайки сравнително ниски 95 902 потвърдени случая на заразени с коронавирус и 2149 смъртни случая, но напоследък случаите се увеличиха. В петък страната е регистрирала 2608 заразени, най-големият брой инфекции за един ден от началото на пандемията.