Рейнджърс поведе, но понесе тежък удар от Ливърпул на “Айбркос”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мохамед Салах блесна с три попадения в рамките на само 6 минути игра.

Английският вицешампион Ливърпул постигна изключително важна победа в двубоя си от 4-ия кръг на груповата фаза в Шампионската лига.

В тази част от надпреварата “червените” надделяха в гостуването си на Глазгоу Рейнджърс на “Айброкс” с безапелационното 7:1.

По този начин футболистите на Юрген Клоп заемат 2-ото място в групата с актив от 9 точки, докато лидер е Наполи с 12 пункта.

На 3-ата и 4-ата позиция са съответно Аякс и Глазгоу Рейнджърс. Нидерландският гранд има в актива си 3 пункта, а “светлосините” все още нямат нито една спечелена точка.

На Ливърпул предстои оттук нататък в най-престижния европейски клубен турнир гостуване на Аякс, което е на 26-ти октомври, а във Висшата лига мърсисайдци ще приемат на “Анфийлд” състава на Манчестър Сити.

Изненадващо възпитаниците на Джовани ван Бронкхорст успяха да излязат напред в резултата в 17-ата минута, когато след добра атака бе намерен на отлична позиция Скот Арфийлд, който с прецизен изстрел от границата на наказателното поле не остави никакви шансове на Алисон.

Съставът на Ливърпул обаче успя да върне равенството на таблото 7 минути по-късно чрез нападателя Роберто Фирмино, който бе точен с глава след центриране от ъглов удар на Цимикас.

Пълният обрат за “червените” в срещата дойде малко след подновяването на играта за втората част – 55-ата минута. Тогава Джо Гомес проби добре по десния фланг и с отлично подаване намери Роберто Фирмино, който пък от движение засече коженото кълбо във вратата на Рейнджърс.

Впоследствие мърсисайдци реализираха нов гол. След многоходова комбинация Фирмино триково отклони на границата на наказателното поле към Дарвин Нунес, а уругваецът също записа името си след голмайсторите в двубоя.

Гостите обаче не бяха казали последната си дума в срещата и до последния съдийски сигнал паднаха нови четири попадения, които бяха във вратата на “сините”.

В три от тях автор бе Мохамед Салах – в 75-ата минута, 80-ата минута и 81-ата минута, а още по-интересното в случая е, че и за трите гола асистенцията даде Диого Жота.

Крайното 7:1 в полза на Ливърпул пък бе оформено от младия Харви Елиът в 89-ата минута.

Глазгоу Рейнджърс 1:7 Ливърпул

1:0 Скот Арфийлд 17′

1:1 Роберто Фирмино 24′

1:2 Роберто Фирмино 55′

1:3 Дарвин Нунес 66′

1:4 Мохамед Салах 75′

1:5 Мохамед Салах 80′

1:6 Мохамед Салах 81′

1:7 Харви Елиът 89′

Ето и стартовите състави на двата тима:

Глазгоу Рейнджърс: Макгрегър, Тавърниър, Голдсън, Дейвис, Баришич, Лундстрам, Джак, Арфийлд, Сакала, Кент, Чолак

Мениджър: Джовани ван Бронкхорст

Ливърпул: Алисон, Гомес, Конате, Ван Дайк, Цимикас, Фабиньо, Хендерсън, Елиът, Карвальо, Фирмино, Нунес

Мениджър: Юрген Клоп