Рики Пуч: Шави не ми позволи да тренирам с Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нямаше добра спойка между нас, защото той не ми позволи да тренирам първите няколко седмици. Ако имам договор, той не може да ми забрани да тренирам и това ме притесни най-много."

Рики Пуч, който е юноша и бивш футболист на Барселона сподели впечатленията си от първата му прекарана година в САЩ, където полузащитникът се подвизава с успех в местната МЛС, защитавайки цветовете на ЛА Галакси. Пуч направи и коментар за ситуацията на бившите му съотборници, а и за отношенията му с .

„Тук съм вече една година. Впечатляващ град, напълно различен футбол. Чувствам се много комфортно, въпреки че има много трафик. Те се грижат страхотно за мен. Дойдох да търся минути и увереност и ги имам. На лично ниво съм много щастлив“, сподели Пуч за „AS“.

Той се върна към спомените си и разказа за това как си е тръгнал от шампионите на Ла Лига за изминалата кампания: „Винаги съм живял в Барселона и промяната беше ужасна. От една крайност в друга. Но треньорът ми се обади, той ми даде увереност, идеята му за игра много ми хареса. В Барселона не се чувствах много комфортно, а и бях извън терена. Имаше неща извън футбола, които ме накараха да реша да дойда тук и съм много щастлив“.

За отношенията си със , той коментира следното: „Преди края на сезона той ми каза, че не разчита на мен. С Лапорта беше различно. Той винаги казваше, че трябва да остана, но нямаше да остана в клуб, където треньорът не ме иска. Нямаше добра спойка между нас, защото той не ми позволи да тренирам първите няколко седмици. Ако имам договор, той не може да ми забрани да тренирам и това ме притесни най-много. Така че бързо взех решение и намерих изход от ситуацията. Преди това два пъти ми се обади да отида в Катар, защото имаше добри отношения между семействата ни“.