Добави коментар
Родните национали са предвождани от Норицин и Дочев

Главният треньор на българския национален тим по биатлон Александър Касперович, който в началото на месеца беше санкциониран от Международната централа (IBU), вече е в Юндола.

Руският специалист е лишен от правото да присъства на състезания до края на месец януари, след като хотелска камера го запечата как посещава стаята на поставените под карантина национали Десислава Стоянова и Димитър Герджиков в Контиолахти (Финландия). Именно там се проведоха първите два старта от Световната купа през този сезон.

Заради инцидента българската федерация по биатлон беше глобена с 5 хиляди евро.

Родната централа обжалва санкцията, тъй като Стоянова и Герджиков дадоха отрицателни при при направените на следващия ден тестове за коронавирус. На този етап обаче от IBU остават непреклонни.

В остъстивето на Касперович българските национали са предвождани от другия руски треньор в екипа – Виталий Норицин, и асистента Красимир Дочев.

Утре в Хохфилцен (Австрия) стартира четвъртия кръг от надпреварата за Световната купа. Ще се проведат спринтове, преследвания и масови стартови при мъжете и дамите.

Добави коментар
Гласувай: