Сашо Димитров отрече да е имал конфликт с Дерменджиев

Сашо Димитров отрече да е имал конфликт с Дерменджиев 1
0 0

Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров заяви, че е останал изключително горд от своите възпитаници по време на квалификациите за Евро 2021. Димитров сподели, че все още вярва, че националите ни могат да се преборят за второто място, с което ще имат и шанс да се класират за надпреварата догодина. Специалистът също така отрече да е имал скандал с наставника на мъжкия национален тим Георги Дерменджиев заради защитника Валентин Антов.

„Не съм гледал мача. Нямам нервите да го направя. Най-вероятно ще стане утре или до края на седмицата.  За мен това е може би най-силният мач на младежкия национален отбор в близките 4-5 години. Видяхте по какъв начин се представяха момчетата в първите турнири в Испания и Украйна и по какъв начин играят сега. Разликата е огромна. Това са мачове, които каляват, които помагат за израстването на международно ниво. Стават готови за националния отбор. Не с някаква крива помощ да ги вкарваме без да са си минали времето в другите младежки формации“.

„Да, отрази му се, ако беше по-дълго с нас, щеше да даде още повече. Той се раздаде колкото можеше, но знаем, че може още повече. Не е имало неразбирателство или конфликт с Дерменджев, нямаше сканадали, не сме коментирали”, заяви Димитров по повод казуса с Антов.

„Много неща трябва да се променят. Всички се временни, всеки треньор е временен, всеки иска да е треньор на националния отбор. Във всяка насока трябва да се променят някои неща. Отборът трябва да промени своя облик. Съгласен съм с господин Дерменджиев, че играчите не са виновни. Имат характер, хъс, спортна злоба. И не на последно място – имат и качества“, сподели селекцонерът на младежите по отношение на мъжкия национален отбор.

„Късмет ни не стигна. И най-добрите отбори допускат грешки. Допуснахме една, две грешки в защита, създадохме страшно много положения. Късметът ни липсваше. Говорил съм за позитивната среда и положителната енергия. В България, когато нещо върви нагоре, много отрицателна неща се стоварват. Прекалено сме отрицателни като хора, като общество. Това също повлия. Пишат се коментари, играчите ги четат, аз не им обръщам внимание. Играчите обаче са млади и се влияят“.

„Казах и на играчите, че се гордеем с тях, те са перфектни. Не само аз, а и Вальо Йорданов. Той се поклони пред тях. Гордеем се с тях“.

„Трябва да бием Естония, всички играчи заслужават да са при нас в този последен мач. Нищо чудно да се поздравим с второто място, пак се повтарям след мача с Латвия – Господ ни погледна с едното око. Каквото ни взе в Полша, може да ни го върне срещу Естония“.

„За съжаление имаше лашкане в този период. Между 8 и 10 играчи минаха в първия отбор. Бих дал за пример – Русия. Те не качиха никого. Те си играеха с най-доброто, което имаха. Те играят с едни и същи състезатели. Най-доброто е там, за да се класират. След като бихме пък Полша някои от техните футболисти влязоха при мъжете. Срещу Италия онзи ден четирима бяха титуляри. Те имат футболисти, които струват много пари и знаете къде играят. Сърбия ни направиха една добра услуга. Групата е много равностойна и много трудна“, коментира още Димитров.