Швед с безумни нападки към Стефка Костадинова, чака го съд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Легендата във високия скок смята да търси правата си в съда

Легендата в скока на височина и Стефка Костадинова възнамерява да съди шведски журналист за клевета. 55-годишният Патрик Еквал хвърли обвинения, че българката е поставила световния рекорд през 1987 година след употреба на допинг. Шведът направи абсурдните си твърдения по време на участието си в телевизионна викторина. Въпреки че бе предупреден от друг участник в предаването, че може да бъде даден на съд, Еквал не спря с нападките си, като освен това обвини и други родни атлети в употребата на допинг.

“ИЗЯВЛЕНИЕ НА СТЕФКА КОСТАДИНОВА

Според разпространени в българските медии информации някакъв шведски журналист е наговорил в някакво тв предаване обидни и неверни думи по мой адрес. Яростта му била породена от световния рекорд на скок височина 209 см, който е с един сантиметър повече от постижението на неговата сънародничка Кайша Берквист, отлична състезателка, притежаваща световния рекорд в зала с 208 см. Въпросният господин бил наклеветил публично и всички български атлетки от миналото, зачерквайки техните успехи. Ако това е така, заради името, заради българския световен рекорд и престижа на родния спорт възнамерявам да си потърся правата в съда.

Стефка Костадинова
световна рекордьорка в скока на височина с 209 см, олимпийска шампионка и президент на Българския олимпийски комитет”, написа до медиите президентът на БОК Стефка Костадинова.