Осмият етап за Световната купа в Пекин пропадна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
IBU ще опита да проведе състезанията на друго място

Китайската столица Пекин няма да успее да организира осмия старт за Световната купа по биатлон, съобщи междунродната федерация (IBU).

Според програмата състезанията в Китай трябваше да се проведат между 23 февруари и 1 март, но организаторите са уведомили международната централа, че поради кризата с коронавируса се налага да отменят проявите.

IBU обаче съобщи, че не се е отказал от организирането на старта и вече работи усилено за провеждането му в друг ски център.

Днес ще се състои конгреса на IBU, на който трябва да бъдат утвърдени домакините на световните първенства през 2024 и 2025 година.

Членовете на федерацията трябваше да се съберат за конгреса в чешката столица Прага между 13 и 15 ноември, но редицата рестрикции, свързани с пандемията, принудиха управителното тяло да проведе проявата онлайн.

Осмият етап за Световната купа в Пекин пропадна 1

Чешкият Нове Место на Мораве е единственият кандидат за надпреварата през 2024 година и просто трябва да бъде потвърден.

Швейцарският зимен курорт Ленцерхайде и Раубичи – републиканският център за олимпийска подготвка на Беларус, разположен на 20-ина километра от столицата Минск, ще си оспорват домакинството за 2025 година.