Тотнъм опитва да направи трансферен удар с млад аржентинец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Шпорите" с интерес към 19-годишния нападател Алехо Велис

Тотнъм е стартирал преговори за привличането на 19-годишния централен нападател Алехо Велис, който е собственост на Росарио Сентрал, пише медията TyCSports. Интерес към младия талант има и от отборите на Милан и Нотингам Форест, така че “шпорите” ще водят битка за подписа му.

Велис е отбелязал 19 гола в 62 мача за своя клуб. Той е част от мъжкия отбор от 17-годишен, като още тогава попадна и в националния тим на Аржентина за младежи до 20 г.

Футболистът беше част от състава на “гаучосите” на шампионата до 20 г. на Южна Америка в Колумбия, в който Аржентина обаче се провали, тъй като отпадна още в груповата фаза.

Алехо Велис е считан за бижу на аржентинския футбол. Единадесет гола в Професионалната лига за 2023 г., в която Росарио Сентрал завърши осми, показват класата на младия нападател. Велис дебютира преди малко повече от две години – на 23 юли 2021 г. – срещу Депортиво Тачира, в мач от Купа Судамерикана.

Тотнъм е убеден, че Лондон ще бъде новият дом на Алехо Велис. “Шпорите” гледат на младия аржентинец като наследник на голямата си звезда Хари Кейн.