Украйна препъна Франция още на старта на квалификациите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Петлите" взеха само точка от селекцията на Андрий Шевченко след 1:1 на "Парк де Пренс"

Франция направи грешна стъпка още в първия си двубой от квалификациите за Мондиал 2022, завършвайки при резултат 1:1 с Украйна. Антоан Гризман изведе „петлите“ напред в резултата след брилянтно изпълнение в 19-ата минута, но в 57-ата Кимпембе си вкара автогол, с който донесе точка за тима на Андрий Шевченко.

Първото полувреме на двубоя очаквано мина под диктовката на „петлите“, а гостите имаха няколко пробива в половината на Франция, но без да се стигне до сериозна опасност за Юго Лорис.

В 11-ата Люка Ернандес комбинира с Оливие Жиру, който можеше да открие резултата, но топката срещна гърба на бранител и излезе в корнер.

Антоан Гризман се пребори със Зинченко в 19-ата, след което с великолепен диагонален удар отдясно прати топката в горния десен ъгъл на гостите за 1:0. Преди попадението с топката игра Павар, като останаха съмнения за засада, но в крайна сметка такава не бе отсъдена, а и в квалификациите не присъства системата ВАР, с която можеше да бъде анализирана ситуацията.

В 32-ата минута Павар направи прецизно подаване отдясно, а Жиру пропусна добра възможност да се разпише, след като не нанесе точен удар с глава от 7-8 метра.

Втората част започна на доста по-ниски обороти, а в 57-ата украинците стигнаха до изравнителен гол с голяма доза късмет. Караваев пусна по земя за Сидорчук, който стреля към левия ъгъл, но топката се отби в крака на Кимпембе и заблуди Лорис, който трябваше да я вади от мрежата си.

Кингсли Коман отправи силен удар, но в обсега на вратаря в 60-ата.

В 63-ата Погба замени Жиру, а Дембеле се появи на мястото на Коман, а малко по-късно в игра влезе Марсиал, заменяйки Мбапе.

Въпреки промените на Дешан „петлите“ не успяваха да пробият защитния вал на гостите, като равенството се задържа до последния съдийски сигнал.