В Китай поискаха стартът от Формула 1 да бъде отложен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Организаторите на Гран при на Китай искат състезанието в Шанхай да се проведе на по-късен етап

Гран при на Китай във Формула 1 може да има нова дата. Организаторите на състезанието искат преместването на старта в Шанхай от април за по-късно през 2021 година.

“Поддържаме постоянен контакт с Формула 1. Имаме конферентни разговори почти всяка седмица. Както е известно, календарът за сезон 2021 беше утвърден, но смятам, че е твърде малко вероятно състезанието в Шанхай да се състои през април” заяви Ибин Ян, генерален мениджър на промоутъра на Гран при на Китай”.

“Целта и желанието ни е състезанието да бъде преместено за втората половина от 2021 г. Направили сме официална заявка и се надяваме тази промяна да се одобри’, добави Ибин Ян.

Собственикът на отбора “Астън Мартин” – Лорънс Строл, сподели миналата седмица, че вече е постигнато споразумение за отлагането на първата надпревара за новия сезон, която трябваше да се проведе на 21 март в Австралия. Състезанието ще бъде преместено за края на годината заради пандемията от коронавирус, съобщава БНР.

Сезон 2021 във Формула 1 се очаква да започне на 28 март с Гран при на Бахрейн.

Припомняме, че през ноември Формула 1 обяви календар за новия сезон с цели 23 състезания – абсолютен рекорд, след като през миналия сезон се състояха едва 17 старта от планираните 22 заради пандемията от коронавирус.