Добави коментар
Йович погази правилата за задължителната карантина през март

Сръбската прокуратура поиска шест месеца затвор за нападателя на Реал (Мадрид) Лука Йович заради нарушаване на правилата за задължителната карантина през месец март.

Тогава 22-годишният Йович получи разрешение от Кралския клуб да се прибере, след като испанската Ла Лига бе прекратена заради кризата с коронавируса. В западната ни съседка обаче имаше задължителна 28-дневна карантина за всички хора, завръщащи се от рискови страни, сред които бе и Испания.

Сега съдът е на дневен ред, като магистратите трябва да решат дали ще приемат обвинението.

Йович твърди, че е отишъл до аптека, за да си купи лекарства, но според медии в Белград истината е доста по-различна – няколко сръбски издания, твърдят, че има куп свидетели, потвърждаващи, че той е купонясвал по заведения.

„Съжалявам, че някои хора не си свършиха добре работата и не ми дадоха специфични инструкции как да се държа по време на периода на изолация,“ написа Йович тогава. „Извинявам се на всички, които съм застрашил. Надявам се, че ще се справим с това заедно.“

Нападателят, за когото Реал плати 60 милиона евро на Айнтрахт през 2019 година, е имал и друга опция. Той е можел да плати 30 000 евро глоба и да не стига до съд, но не се възползвал от нея.

Добави коментар
Гласувай: