Виляреал излъга Динамо в Загреб с гол от дузпа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Жълтата подводница" направи първата крачка към класиране на полуфиналите в Лига Европа

Испанският Виляреал записа минимален успех с 1:0 при визитата си на Динамо Загреб в първия двубой между двата тима от 1/4-финалната фаза в Лига Европа. Единственото попадение в мача отбеляза Жерар Морено в 44-ата минута от дузпа. 29-годишният нападател продължава с впечатляващото си представяне, разписвайки се в пети пореден мач за клуб и държава.

Виляреал влезе в мача като фаворит и бе по-активният отбор на терена. “Жълтата подводница” имаше повече притежание на топката и създаде повече голови положения. Звездата на Динамо Загреб – Мислав Оршич, не успя да повтори фамозното си представяне от двубоя с Тотнъм на “Максимир”, като пропусна една добра ситуация за попадение през първата част.

Малко преди почивката гостите получиха дузпа, след като реферът използва ВАР, за да накаже играта с ръка на футболист на Динамо. Жерар Морено не сбърка от бялата точка и порази вратата на съперника с петото си попадение в осем мач в Лига Европа през този сезон.

През второто полувреме отборът на Виляреал имаше няколко добри шанса за втори гол, но офанзивните футболисти на гостите не използваха шансовете. Най-близо до гола за Динамо Загреб пък бе Стефан Ристовски в 54-ата минута, но ударът му бе спасен от стража на Виляреал.

Така “жълтата подводница” изкова минимален аванс преди реванша, който е след седмица на “Естадио де ла Керамика”.