Японската приказка за Костадинова продължава
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българската състезателка нахлу във финала на 25 метра пистолет с първи резултат

Oлимпийската ни вицешампионка Антоанета Костадинова е на прага на ново историческо представяне в спортната стрелба на Игрите в Токио, след като нахлу във финала на дисциплината 25 метра пистолет с най-добър резултат.

Вчера Спортист номер 1 на Търговище за миналата година записа трети резултат в прецизната стрелба с 293 точки, а днес демонстрира още по-впечатляваща форма, постигайки 297 точки в бързата стрелба.

Японската приказка за Костадинова продължава 1

Уверената Костадинова, за която това ще бъде втори пореден олимпийски финал в дисциплината след 8-ото място на 25 метра пистолет на Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година, отвя конкуренцията с удивителни серии от 98, 100 и 99 точки.

Финалът, за който се класираха осемте най-добре представили се състезателки, е тази сутрин от 08:00 часа българско време.

Другата българска представителка в дисциплината – Мария Гроздева,  не съумя да намери място сред финалистиките, финиширайки на 27-а позиция с 578 точки.

Както самата двукратна олимпийска шампионкса вече обяви, това беше последното състезание в славната и кариера.

Любопитно е да се отбележи, че световният рекорд в дисциплината 25 метра все още се държи от друга българка – Диана Йоргова, която записа 594 точки в Милано през 1994 година.

В неделя Костадинова спечели първи олимпийски медал за България от Игрите в Токио, окичвайки се със сребърното отличие в дисциплината 10 метра въздушен пистолет.