Ювентус и Интер се прицелиха в един от капитаните на Барса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Грандовете от Серия А Интер се интересуват от привличането на 31-годишния Серхи Роберто

Според информация на италианската медия Tutto Mercato Web, Серхи Роберто вероятно ще напусне Барселона през следващата година. Грандовете от Серия А Интер и Ювентус имат желание да подпишат с 31-годишния футболист на Барса. Но опитният защитник вероятно ще се премести в лигата МЛС в САЩ, ако напусне каталунския гранд.

През последните няколко години Серхи Роберто е много полезен за Барселона. Испанският национал може да играе като десен бек, ляв бек и халф. Това качество го е превърнало в предимство за бивши и настоящи мениджъри. Междувременно той стана капитан на Барселона този сезон след напускането на Серхио Бускетс. Роберто e играл над 350 пъти досега за Барселона, като е допринесъл със 17 гола и 40 асистенции. Договорът на играча с Барселона обаче изтича и следващото лято той ще стане свободен агент.

Преговорите за нов договор или удължаване на текущия контракт не са започнали, което означава, че бъдещето на Роберто е несигурно. Междувременно последните информации из медиите твърдят, че опитният футболист най-вероятно ще напусне Барселона през следващата година. Универсалният играч няма недостиг на ухажори, като Интер Милано и Ювентус искат да го привлекат.

Преминаването в Серия А може да гарантира, че Роберто ще остане в елита на европейския футбол. 31-годишният футболист обаче може да премине и в клуб от МЛС, като няма да е изненада, ако се насочи към Интер Маями.