Започва световното първенство по футбол за жени
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лятото отново ще бъде изпълнено с интересни футболни емоции с марката "Световно първенство по футбол", но за дамите.

Днес стартира световното първенство по футбол за жени, което ще се проведе в две страни – Австралия и Нова Зеландия. За първи път по подобие на мъжкия мондиал, то участничките ще бъдат 32 страни, а това е показател за все по-стремглавото развитие на играта при дамите имайки предвид, че при първото първенство на планетата през 1991-ва – едва 12 страни вземат участие.

Цели осем състава ще дебютират на това първенство : Хаити, Мароко, Република Ирландия, Панама, Филипините, Португалия, Виетнам и Замбия. Програмата ще стартира със срещата между Нова Зеландия и Норвегия от група А от 10:00 часа (българско време), а три часа по-късно съдомакинките от Австралия ще се изправят срещу Република Ирландия в двубой от група Б.

Започва световното първенство по футбол за жени 1

Вероятно по-запознатите са наясно, че САЩ са основни фаворитки за спечелването на първенството, а до момента са ставали световни шампионки 4 пъти. Другите държави, които имат всички шансове за триумф след точно месец са Германия, които са печелили 2 пъти титлата, Норвегия и Япония ( с по една световна купа ), а не бива да бъдат подценявани Англия, Испания, Швеция и Австралия.

Интересът към събитието ще бъде голям, а организаторите се похвалиха, че са продадени към този момент над 1 милион билета за срещите от Мондиала. Дамите, които обичат и се интересуват от любимата ни игра могат да кажат, че “светът ще бъде футбол” за един месец.