Жалко: Тайбе Юсеин не успя да прескочи полуфиналите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Родната представителка загуби мача си срещу японката Юкако Кавай

Българката Тайбе Юсеин не успя да се класира за финала на олимпийския турнир по борба в Токио, след като на полуфиналите в категория до 62 килограма отстъпи с 2:3 точки на представителката на домакините Юкако Кавай.

По пътя си към финала световната и европейска шампионка се справи с бразилката Лаиш Нунеш в осминафиналите, а на четвъртфинала записа светкавична победа над Болортуя Хурелху от Монголия.

За съжаление в схватката с коравата японка Кавай капитанът на националния ни тим не успя да продължи своя победен поход и ще участва в малкия финал в категорията.

След напрегнато начало във втората минута Юсеин осъществи скоростна контраатака, която съдията на тепиха оцени с две точки, но останалите арбитри не зачетоха актива.

Последва разглеждане на ситуацията на видео-повторение, след което все пак Тайбе получи точка аванс. Малко след това Юсеин дублира аванса си, но секунди преди почивката японката съумя да възстанови паритета – 2:2, след агресивна атака.

В средата на втората част Кавай поведе с 3:2, след като нашата представителка не успя да направи успешна атака при 30-секундното предупреждение за пасивност.

До края на двубоя Тайбе опита да намери пролука и предприема така необходимата и атака, но азиатката показа изключителна стабилна защита.

Във финала Кавай ще се изправи срещу голямата фаворитка в категорията – Айсулу Тинибекова (Киргизстан), която прегази в другия полуфинал Ирина Коляденко (Украйна) с технически туш (10:0).

Утре в спора за бронзовия медал Юсеин ще излезе на тепиха срещу победителя в репешажа между Хена Йохансон (Швеция) и Любов Овчарова (Русия)