Жейнов нямал вина за нищо, даже за Казанската афера…
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Маститият мениджър на практика призна, че националният тим е бил арена на мениджърски интереси

Мениджърът Николай Жейнов обяви, че няма никаква вина за провала на така наречената “Казанска афера”, заради която страната ни стана обект на подигравки в цял свят.

През септември 2009 година, в деня, в който Левски игра с ЦСКА, се разрази чутовен скандал. Четирима от титулярите на Сините – Зе Соарес, Живко Миланов, Дарко Тасевски и Юсуф Рабех заминаха за Русия, за да бъдат трансферирани в Рубин (Казан).

При пристигането им на руска земя се оказа, че Левски е жестоко изигран и всъщност в Казан дори не подозират за такава сделка.

“Знам всичко за нея (Казанската афера),” заяви Жейнов пред Дарик радио. “Аз подписах в НСБОП за неразпространяване на информацията.

“Бях въвлечен в това. До това се стигна заради непрофесионализма на ръководството. На мен ми казаха „Внимавай да не развалиш една сделка на големи руски генерали“. Присъствах на разговор с Батков и този от Русия.

“Попитах ги как ще картотекират играчите на руски. От самото начало аз казвах, че е измама. Подписал съм показания за всичко, включително на вечерята с Константин Баждеков и Галя, която работи в клуба в Москва. Не знам какъв е мотивът на хората да го направят.”

Жейнов на практика потвърди, че преди време е имало мениджърски интереси в националния отбор.

Там има клубни, а не мениджърски интереси,” коментира той. “Едно време може да е имало мениджърски, но сега има клубни интереси. Клубовете се обаждат и стимулират.”

Жейнов твърди, че срещу президента на Славия Венци Стефанов има заведено дело за клевета.

“Има заведено за клевета срещу Венци Стефанов, която адвокат Попова води,” каза той. “Да, истина е, че има запори върху сметките. Много ми интересно беше как имаше различни интерпретации. Преди малко се видяхме с него в офиса заедно с баща му.

“Много скоро ще получите отговор на всички въпроси. Всичко с документи, а не с приказки. Делото срещу Венци Стефанов е от преди 8 месеца. Дал съм сигнал в БФС, УЕФА, Комисията за защита от дискриминация и FARE.

“Видях на една пресконференция президент на ФК и член на Изпълкома на БФС да говори час и 5 минути има обидни квалификации. На 28 април има открито заседание на Комисията за защита от дискриманиця.

“Три са нещата, за които трябва да се следят – принципи на УЕФА – расизъм, залози и допинг. Да си чул в България БФС да е взела решения по тези неща. Нима в България няма черно тото? Няма ли?”