Зверев срещу Тийм е финалът на US Open при мъжете
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Александър Зверев и Доминик Тийм ще играят един срещу друг във финала на US Open в неделя. Двамата ще имат шанса да спечелят първата си титла от Големия шлем и това ще бъде паметен миг за един от тях.

Германецът Саша Зверев направи истински подвиг, за да се класира на финала. Снощи той направи пълен обрат срещу Пабло Кареньо Буста, спечелвайки полуфиналния двубой с 3:2 сета след изоставане от 0:2. 27-ият в света испанец игра фантастично в първите два сета и ги спечели с 6-3 и 6-2. Третата част отиде на сметката на Зверев след 6-3. Зверев започна по-добре сет номер 4 и първи проби в третия гейм, но ведната след това загуби подаването си и резултатът бе 2-2. В седмия гейм Саша Зверев направи решаващ пробив за 4-3, след което спечели двете си подавания до края на сета и го спечели с 6-4. В последния сет световният номер 7 направи пробив още на старта и тръгна уверено към победата. Зверев не допусна пробив в решителната част, а спечели подаването на съперника и в деветия гейм, за да вземе сета с 6-3 и по този начин да се класира на финала на US Open.

Негов съперник в спора за трофея ще бъде австриеца Доминик Тийм, който записа категорична победа с 3:0 сета срещу сочения за фаворит Даниил Медведев. Световният номер 3 спечели лесно първия сет с 6-2 гейма. Втората и третата част бяха решени в тайбрек, като Тийм спечели дългия гейм с 9-7 точки във втория сет и с 7-5 точки в третия.