Арсенал ще трансферира вратар в Нотингам
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
29-годишният страж Мат Търнир подсилва Форест

Арсенал ще осъществи изходящ трансфер съвсем скоро. Вратарят Мат Търнър е на крачка от преминаване в Нотингам Форест, информира авторитетното издание “Атлетик”.

Двата клуба от Висшата лига вече са се разбрали за трансфера на 29-годишния вратар. Националът на САЩ има желание да смени обстановката и ще може да играе по-редовно. В същото време “артилеристите” могат да бъдат доволни от сделката. Те ще получат над 7 милиона лири за трансфера и евентуално още 3 млн. под формата на бонуси според представянето на Търнър в Нотингам Форест.

Мат Търнър играе за Арсенал от лятото на 2022 г. През миналия сезон опитният вратр записа 7 мача, като запази 4 сухи мрежи. В кариерата си Търнър е играл също за отборите на Ню Джърси Експрес и Ню Ингланд Революшън. Той има 32 участия за националния тим на САЩ през последните 3 години, след като дебютира за “янките” през 2021 г.

В тима на Нотингам, Мат Търнър ще се бори с уелския национал Уейн Хенеси за титулярно място. Сънародникът на Търнър – Итън Хорват, бе привлечен от отбора на Лутън това лято и също има амбиции за титулярна позиция на “Сити Граунд”.