България отнесе Словакия с 3:0 пред родна публика в “Колодрума”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лъвиците" ни не срещнаха никакви проблеми срещу съперничките си и взеха трета поредна победа в Златната европейска лига

Женският ни национален отбор по волейболстигна до трета поредна победа в тазгодишната Златна европейска лига след като победиха без проблеми с Словакия 3:0 (25:21, 25:14, 25:22).

Нашите момичета играха за пръв път от две години насам пред родна публика в зала “Колодрума”.

В началото Словакия бързо поведоха с 4:0, но момичетата ни изравниха до 5:5. Впоследствие “лъвиците” ни увеличиха преднината си до 19:12 след ас на Гергана Димитрова и две силни контри на Емилия Димитрова. Словакия успя да се доближи на нас, но след прекъсване на Иван Петков, затворихме успешно гейма с 25:21.

Вторият гейм започна отлично за нашия отбор и в средата на гейма имахме преднина от седем точки – 15:8, а след това набъбна и до 20:11. Така момичетата ни победиха и във втората част с 11 точки разлика –  25:14.

В третата част гостите напълно се предадоха и малко след началото й България вече водеше с 13:5. Словакия пробва отново да стопи част от пасива си, но все пак българките гейма с убедителното 25:22.

Така България, която ще бъде домакин и на финалната четворка на Лигата в Русе, е еднолично начело в класирането в групата с 3 победи от 3 мача и 9 точки.  Утре (събота) е последният мач за България срещу третия тим в групата – Украйна.