България завърши на скорост - с втора победа срещу Израел 1
1 0
Лъвовете спечелиха четирите си мача в Израел

Българският национален тим спечели и четвъртата си среща от европейската квалификация в Израел, разгромявайки за втори път домакините с 3:0.

Макар и вече подпечатали визите си за Евроволей 2021, момчетата на Силвано Пранди излязоха мобилизирани и не оставиха никакво съмнение за по-високата си класа.

Лъвовете спечелиха първия гейм с 25:20, втората част приключи 25:21, а във финалния гейм нашите се поздравиха с успех с 25:23.

Българският отбор се класира за финалите на континенталния шампионат по безапелационен начин, като освен двете категорични победи над Израел, успя да запише и два комфортни успеха срещу Австрия.

“За нас беше важно да играем добре, дори и след като си осигурихме класиране за европейското първенство,” заяви след края на мача Цветан Соколов.

“Още е рано да се говори за европейското. Нашето желание е да бъдем на подиума, но и много други отбори ще искат да бъдат там. Нашият отбор има голям потенциал, но и ще трябва още много да работим.”

БЪЛГАРИЯ: Владимир Станков, Цветан Соколов, Аспарух Аспарухов, Тодор Скримов, Илия Петков, Алекс Грозданов – Петър Каракашев-либеро

Старши треньор: Силвано Пранди

ИЗРАЕЛ: Йоав Сеслер, Идо Давид, Тамир Хершко, Иля Голдрин, Александър Окосин, Вячеслав Батчкала – Омри-Шмоел Шварц-либеро

Старши треньор: Ноам Катц